Jó tudni – MABISZ

Jó tudni – MABISZ

Webáruházunkban a termékeinkkel kapcsolatos adatok, áraink csupán tájékoztató jellegűek, azok előzetes értesítés nélkül módosulhatnak, ezért az ezekből származó vagyoni és nem vagyoni jellegű károkért felelősséget nem vállalunk.
Vásárlás előtt érdeklődjön e-mailben, telefonon vagy megtekintheti a honlapunkról letölthető német/angol nyelvű termékkatalógust is. Köszönjük szíves megértését!

A MABISZ a külföldi minősítések alapján hazai minősítéseket ad ki vagy a külföldi minősítéseket honosítja, ezen felül elismer más biztonsági kategóriákat is.
Az általunk forgalmazott értéktárolók nagy többsége meghatározott szabványokon alapuló nemzetközi (európai) és/vagy hazai (MABISZ) biztonsági szinteknek/kategóriáknak felel meg. A minősítés megléte a széf, a páncélszekrény minőségére is utal, vásárlásakor ajánlott azt figyelembe venni. A MABISZ a nemzetközi minősítések alapján ad ki tűzállósági minősítéseket, illetve a nemzetközi minősítéseket honosítja.

Egy káreseménnyel kapcsolatos biztosítói kártalanítás két feltételhez kötött:
• az értéktárolónak a MABISZ-előírások szerinti rögzítése a padlóhoz
• a biztosító társaság értesítése a széf használatáról, másrészt annak feltüntetése a biztosítási kötvényben.
Az értéktárolót ajánlott elektronikus riasztórendszerbe kötni, ugyanis így értéktárgyai nemcsak nagyobb biztonságban vannak, hanem a MABISZ kockázatvállalási értékhatár is megduplázódik (lásd az alább letölthető pdf-fájlt).
A biztosítási feltételekről, a kockázatvállalási értékhatárokról és a további tudnivalókról a biztosító társaságnál szíveskedjen előzetesen tájékozódni!